USKORO POČINJE SUĐENJE TRUMPU: Vjerojatno se neće postići dvotrećinska većina, ili 67 senatora, potrebna za nastavak postupka

Foto: The New Yorker

Američki mediji predvođeni CNN-om koji se poziva na anonimne izvore tvrde kako Donalda Trumpa napuštaju odvjetnici ususret suđenju za opoziv. Nekoliko njih ne želi braniti bivšeg predsjednika jer inzistira da se nastavi braniti teza da je pokraden na izborima, umjesto da se usredotoče na zakonitost sudskog progona. Donald Trump ove navode nije komentirao.

Nekoliko odvjetnika bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa reklo je da ga neće braniti, nekoliko dana prije njegova suđenja za opoziv, objavili su u subotu CNN i drugi američki mediji.

Među odvjetnicima koji su dali ostavku jesu Butch Bowers i Deborah Barbier koji su trebali biti voditelji odvjetničkog tima Donalda Trumpa, navode televizijska mreža i druga glasila.


“Puno smo radili, ali još nismo donijeli konačnu odluku o našem pravnom timu, učinit ćemo to uskoro”, napisao je na Twitteru Jason Miller, Trumpov savjetnik, reagirajući na informacije u medijima.

Suđenje Donaldu Trumpu za “poticanje na pobunu” nakon upada njegovih pristaša na Capitole 6. siječnja, treba početi 9. veljače.No samo je pet republikanskih senatora koji su spremni pridružiti se 50 demokratskih senatora koji misle da bivšem predsjedniku treba suditi, najvjerojatnije se neće postići dvotrećinska većina, ili 67 senatora, potrebna za nastavak postupka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI