U mnogim zemljama uvode se nove mjere, neke čak i drastične

Foto: Cropix

Brojne europske zemlje uvode nove mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa. Neke od mjera su prilično stroge.

U Njemačkoj se mjere uvode po gradovima. Nakon Berlina i Frankfurta u subotu je i Keln premašio gornju granicu novozaraženih koronavirusom, zbog čega se uvode posebne mjere poput zabrane konzumacije alkohola u kasnim večernjim satima na javnim mjestima, kao i nošenje zaštitne maske u pješačkim zonama, prenosi Index.hr.

Također se uvodi obveza nošenja zaštitnih maski na javnim površinama s velikom koncentracijom prolaznika, poput pješačkih zona.

Isto tako je dozvoljeno okupljanje samo pet osoba na javnim mjestima koje ne pripadaju istom kućanstvu umjesto dosadašnjih deset.

Poljske vlasti u subotu su najavile nove mjere čija je svrha suzbiti širenje pandemije koronavirusa nakon što je peti dan zaredom u toj zemlji zabilježen rekordan broj novozaraženih, no škole će ostati otvorene.Po podacima ministarstva zdravstva, u posljednja 24 sata provedeno je 28.300 testova na koronavirus, a potvrđeno je 5.300 novih slučajeva

Austrija je zabilježila u subotu rekordni dnevni broj novih slučajeva koronavirusa, 1.235, a u Francuskoj je proglašena maksimalna razina opasnosti od covida-19 u još četiri grada zbog rasta broja zaraza.

Austrijsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je Beč i dalje glavno žarište s 511 novozaraženih u zadnja 24 sata.

Francuska je proglasila maksimalnu razinu opasnosti od covida-19 u Lionu, Lilu i Grenoblu u subotu, nakon što je to već ranije učinila u Parizu i Marsejuu, što znači i nove restriktivne mjere u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.  

Italijanska vlada razmišlja o uvođenju dodatnih mjera protiv širenja koronavirusa, ali bez povratka u potpuni lockdown, izvijestili su italijanski mediji.

Vlada još raspravlja o tom prijedlogu, ali se očekuje da će nova pravila biti predstavljena do četvrtka.

U Češkoj se koronavirus rapidno širi i u subotu je zabilježeno 8.618 novih slučajeva.

To je četvrti dan zaredom rekordnih brojki, s porastom od oko 3.300 novozaraženih u poređenju s danom prije.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI