U Brazilu se s 50 tisuća novozaraženih situacija pogoršava, u Kini epidemija počinje opadati

Brazil, druga zemlja u svijetu poslije SAD-a najjače pogođena pandemijom koronavirusa, u nedjelju je službeno zabilježio prelazak praga od 50.000 smrti povezanih s Covidom-19, što je ozbiljan udarac u situaciji kad zemlja bilježi više od milijun slučajeva zaraze.

Istodobno u zemlji raste politička nestabilnost, a gospodarstvo je u sve težoj situaciji.

Brazil trenutno broji 1.085.038 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, što je za 49.976 više nego li dan ranije, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Stručnjaci navode da su prave brojke još znatno veće jer nedostaje testiranja. Najveća latinoamerička zemlja obično bilježi 1.000 smrti dnevno, no nešto manje vikendima.

Brazil je svoj prvi slučaj koronavirusa zabilježio 26. veljače, a u petak je broj zaraženih prešao milijun.Kina je istodbno prijavila 18 novih slučajeva koronavirusa u ponedjeljak što je znak da izbijanje zaraze u Pekingu možda počinje opadati.

Među novim slučajevima, devet je prijavljeno u kineskoj metropoli, što je prvi put da je od 13. lipnja u Pekingu prijavljen jednoznamenkasti broj slučajeva, kad se počelo izvještavati o rezultatima velikog testiranja koje je provedeno u tome gradu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI