TRUMP ‘ZAGRIZAO’ ZA BALKAN! STIŽE DELEGACIJA U SRBIJU: Otvorit će ured u Beogradu! Pogledajte što žele financirati!

Savjetnik i bliski suradnik Donalda Trumpa, Richard Grenell na svom je Tvitter profilu nagovijestio kako će od 20-25  rujna u Beogradu i Prištini boraviti delegacije američke vlade kako bi pridonijeli ekonomskoj suradnji i razvoju.

Delegaciju će predvoditi izvršni direktor vladine agencije za međunarodni razvoj i financije, Adam Boehler. Delegacije će posjetiti Atenu, Prištinu, Beograd, ali i Jeruzalem.

Boehlera će pratiti osobno Richard Grenell koji je specijalni savjetnik predsjednika za Srbiju i Kosovo, ali i drugi visoki dužnosnici američke vlade.

“Delegacija dolazi u posjet slijedom Sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (Abrahamski sporazum) i naravno sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova. Američka banka za razvoj imao za cilj ojačati privatni sektor i investicije te nudi financiranje alternativnih rješenja za autoritarne režime. Također, cilj delegacije je unaprijediti energetsku neovisnost Grčke i regije”, stoji u priopćenju.

Dodaje se i to kako će ova delegacije stvoriti preduvjete za otvaranje ureda u Beogradu kako bi se pospješila implementacija projekata koji će biti osnovica ekonomskog razvoja regije. Spominju se i pisma namjere  vezana uz financiranje projekata između Srbije i Kosova.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI