SNAŽNA VEZA IZMEĐU MAĐARSKE I SRBIJE! Orban: ‘Mađarska može računati na Srbiju i Srbija na Mađarsku’

(Foto: Guliver images)

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban u subotu je na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu kazao kako Mađarska i Srbija mogu računati jedna na drugu u teškim situacijama koje prijete.

“Dobra vijest je da, na temelju prethodnih razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mađarska može računati na Srbiju i Srbija na Mađarsku jer su obje zemlje poljoprivredno jake i bit će osigurane u pogledu prehrambenih proizvoda”, istaknuo je.

“Ako Mađarskoj nedostaje nešto – tu smo, ako nama nedostaje, zvat ćemo prvo Budimpeštu”, nastavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Orban je dodao da Budimpešta ne pristaje na ekonomski neprihvatljive mjere koje se donose u Bruxellesu.

“Srbiji teško jer nije članica Europske unije, a Mađarskoj jer je članica EU-a”, kazao je Orban oko rata u Ukrajini.



“Teško je uvijek biti pametan, ali bilo šta da se dogodi, važno je da naše dvije zemlje mogu računati jedna na druga i u slučaju bilo kakve nedoumice, trudit ćemo se da usuglasimo naša stajališta, bilateralno i multilateralno”, nastavio je.

“Pitao sam premijera Orbana možemo li čuvati dio energenata u Mađarskoj, a on mi je u roku od sekunde rekao da nema problema i da je to riješeno, a da ćemo sljedećeg tjedna to i formalno završiti”, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI