PRITVOREN ALEKSEJ NAVALJNI: Njegovom odvjetniku nisu dozvolili da ide s njim, ostaje pritvoren do konca siječnja

Aleksej Navaljni sinoć je iz Njemačke otputovao u Rusiju, poslije petomjesečnog oporavka nakon što što su ga pokušali otrovati. Najglasniji kritičar Kremlja trebao je sletjeti nešto prije 18 sati u zračnu luku Vnukovo, no let je preusmjeren na 55 kilometara udaljeni aerodrom Sheremetyevo, gdje je sletio u 20:19 po lokalnom vremenu, javlja AFP.

Inače, u Vnukovom su na terenu jake i brojne policijske snage.

Okupile su se i brojne njegove pristaše, a navodno je tamo uhićeno najmanje desetak njegovih suradnika.

“Ljubov Sobol, Ruslan Šavedinov, pravnik Aleksej Molokojedov, Navaljnijev pomoćnik Ilija Pahomov, voditeljica kampanje Anastasia Kadetova te Konstantin Kotov su uhićeni”, tvitao je jedan od najbližih suradnika Alekseja Navaljnog, Ivan Ždanov.

Nakon što je sletio, zaustavljen je na graničnoj kontroli te ga je odvela policija. Za sada se ne zna je li uhićen ili nije. Njegova supruga je na kontroli propuštena.



“Ne bojim se uhićenja, nisam učinio ništa protuzakonito. Ispričavam se svim ostalim putnicima u avionu zbog neugodnosti koje su doživjeli zbog meteža koji se stvorio oko mene”, poručio je.

Kasnije je priopćeno da su policajci pritvorili Alekseja Navaljnog, koji je osuđen na uvjetnu kaznu i koji je na popisu potrage od 29. prosinca 2020. zbog ponovljenih kršenja uvjetne kazne.

“Do presude suda bit će u pritvoru”, priopćili su iz ruske Federalne kaznene službe, prenosi ruska agencija TASS.

Njegova glasnogovornica Kira Jarmiš napisala je da su ga “odveli granični policajci bez objašnjenja”, te da “odvjetniku nije dozvoljeno da ide s njim pod objašnjenjem da je nekoliko sekundi ranije prešao granicu”.

U pritvoru će biti najmanje do saslušanja pred sudom koje je zakazano 29. siječnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI