OPTUŽBE! Trump rekao da Biden želi zabraniti hidrauličko frakturiranje koje se smatra ekološki štetnim

Predsjednik Donald Trump i Joe Biden u utorak su održali predizborne skupove u važnim saveznim državama Pennsylvaniji I Floridi, dok predsjednička kampanja ulazi u konačnu, intenzivnu fazu.

Na skupu u Pennsylvaniji Trump je kritizirao Bidenovu energetsku politiku, budući da je u industriji nafte i plina zaposlen velik broj stanovnika te savezne države, a anketa Reutersa/Ipsosa pokazuje da zaostaje za Bidenom u ključnim saveznim državama.

Biden je pak u utorak boravio u Floridi, obraćajući se starijim glasačimai kritizirajući Trumpa zbog upravljanja pandemijom koronavirusa, objavila je Hina.

Trumpov skup u Johnstownu drugi je skup u posljednja dva dana, dok pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme zbog zaraze koronavirusom.

Do sada je već 12 milijuna Amerikanaca glasalo na izborima, uključujući 1,6 milijuna na Floridi, pokazuje projekcija Sveučilišta Florida.



Time je srušen rekord u broju ranih glasova.

Trump je optužio Bidena da želi zabraniti hidrauličko frakturiranje, postupak izvlačenja nafte i plina koji se smatra ekološki štetnim.

“Jedno od najvažnijih pitanja u Pennsylvaniji je opstanak frakturiranja”, rekao je Trump okupljenima, sugerirajući da bi zbog Bidena mnogi u Pennsylvaniji ostali bez posla.

“Joe Biden je opetovano obećao da će ukinuti frakturiranje. On je lažljivac”, dodao je Trump.

Biden je rekao da će zabraniti novu proizvodnju nafte i plina na zemlji pod vlasništvom savezne vlade, ali je poručio da neće zabraniti frakturiranje, iako je ranije iznosio konfuzne stavove.

Anketa Reutersa/Ipsosa objavljena u ponedjeljak pokazuje da Biden ima prednost od sedam postotnih bodova u Pennsylvaniji, dok je tjedan ranije imao prednost od pet postotnih bodova.

Trump je s malom razlikom pobijedio u toj saveznoj državi 2016.

Obraćajući se 50 okupljenih u okrugu Broward, na jugu Floride, Biden je poručio da je Trump nemarno odbacivao prijetnju koronavirusa,

“Za Donalda Trumpa vi ste potrošni. Zaboravljivi ste. Vi ste gotovo nitko. Tako on vidi starije osobe. Tako vidi vas”, rekao je Biden.

Bidenova pobjeda u Floridi značajno bi umanjila Trumpove šanse za reizbor, a posljednja anketa pokazuje da demokrati imaju veću podršku ključnih demografskih skupina u državi, pogotovo starijih osoba.

Trump je pobijedio na Floridi 2016. s razlikom od 1, 2 postotna boda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI