NAVALJNI OPET PRED SUDOM: Smanjili mu kaznu zatvora pa mu pripisali kaznu od skoro 10 tisuća eura, optužio ih za manipulacije veterana

Ruskom disidentu, Alekseju Navaljnom, tamošnji je sud potvrdio kaznu zatvora od tri i pol godine zbog kršenja uvjetne kazne, no osim toga, sada je kažnjen i na novčanu kaznu od 9500 eura zbog klevete.

Sutkinja govori kako je Navaljni širio “lažne” i “uvredljive” informacije o veteranu iz Drugog svjetskog rata. Navedeni muškarac u promotivnom je videospotu podržao ustavne promjene prema kojima se Vladimir Putin  nakon 2024. godine kandidira za još dva mandata ako to želi.

Navaljni je ljude iz tog videospota nazvao izdajnicima i korumpiranim ulizicama, a vlastima rekao da se optužbama za klevetu koriste da mu okaljaju ugled. Na samom ročištu rekao je kako pravosuđe manipulira veteranom, čovjekom od 94 godine kako bi kaznio protivnika vlasti.

I na prethodnim je ročištima iznosio opaske o pravosuđu, a u staklenom kavezu u samoj sudnici zbijao je šale.

Navaljni se inače žalio na presudu zbog kršenja uvjetne kazne, no žalba mu je odbijena, iako mu je sud ipak skratio boravak iza rešetaka za šest tjedana. “Smanjili su kaznu za mjesec i pol. Super!”, zaključio je Navaljni.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI