GOTOVO JE! CRNA GORA VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTA: Dogovor je pao, Zdravko Krivokapić postaje premijer!

Čelnici sve tri opozicijske liste u Crnoj Gori potvrdili su da je postignut dogovor o formiranju nove Vlade.

Oni su na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine podržali prijedlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić, a predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

U Podgorici je počela sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će, između ostalog, biti potvrđeni mandati poslanicima koje su građani na parlamentarnim izborima izabrali da budu njihovi predstavnici u najvišem zakonodavnom tijelu.

Na dnevnom redu su četiri točke: Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, izbor predsjednika Skupštine Crne Gore, utvrđivanje broja potpredsjednika i izbor potpredsjednika Skupštine Crne Gore i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Sjednicom predsjedava najstariji poslanik Miodrag Lekić (Mir je naša nacija), kome pomaže najmlađi poslanik Maksim Vučinić (Za budućnost Crne Gore).



Lekić je rekao i da dvojica poslanika podnose ostavke, i da će prije prelaska na dnevni red, biti određena pauza da se to i proceduralno riješi.

Na sjednici su potvrđeni mandati 81 poslanika. Socijaldemokrati i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, “Crno na bijelo” četiri, Albanska koalicija – Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, Albanska lista jedan, i koalicija “Mir je naša nacija” deset mandata.

“Sve izborne radnje su sprovedene u skladu sa zakonom, zahvaljujem svima koji su u tome učestvovali. Predstavnici međunarodnih organizacija su pratili izbore i nisu utvrdili veće nepravilnosti. Akreditiranih medija je bilo 35 – rekao je predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović na početku zasjedanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI