Članica tranzicijskog tima: To što Biden ne dobiva obavještajne podatke može nanijeti štetu i predstavlja ´sigurnosni rizik´

Izabranog američkog predsjednika Joea Bidena sljedeći će tjedan stručnjaci za nacionalnu sigurnost izvijestiti o svim relevantnim pitanjima, rekla je u petak članica Bidenovog tranzicijskog tima Jen Psaki.

Psaki je naglasila da prazan hod koji je nastao zbog kašnjenja s prijenosom vlasti “može predstavljati sigurnosni rizik za Ameriku”, prenio je Reuters.

Bidenov tim pokušava organizirati preuzimanje vlasti, iako je dosadašnji predsjednik Donald Trump odbio priznati poraz na predsjedničkim izborima 3. studenoga.


Psaki je rekla da to što Biden ne dobiva obavještajne podatke može nanijeti štetu izabranom predsjedniku kada bude počeo obavljati funkciju.

“Prošlo je šest dana, ali kako svaki dan prođe, postajemo zabrinutiji, jer naša sigurnosna mreža i predsjednik nemaju pristup podacima o našem angažmanu širom svijeta”, dodala je Psaki.Ona je navela izvješće povjerenstva za napad 11. rujna u kojem se kaže da je upravo usporen prijenos vlasti 2000. bio jedan od razloga što dužnosnici nisu bili dobro pripremljeni za terorističke napade koji su pogodili SAD.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI