SVIJET ZGROŽEN SITUACIJOM U BUČI, RUSI DEMANTIRAJU: U sve se uključilo britansko ministarstvo obrane, evo što su istaknuli

Guliver image/AP Photo/Petros Giannakouris

U srijedu je 42. dan invazije Rusije na Ukrajinu. I dok je svijet zgrožen zločinima u Buči, s druge strane to Rusi demantiraju te ističu kako je riječ o manipulaciji Ukrajinaca.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij se u utorak obratio UN-ovom Vijeću sigurnosti i iznio niz novih optužbi na račun Rusije.

SAD su najavile su da će deblokirati dodatnu pomoć za Ukrajinu u iznosu od 100 milijuna dolara, kako bi se ta zemlja mogla suprotstaviti ruskoj invaziji.

U cijelu situaciju u Buči uključilo se i britansko ministarstvo obrane. Oni su u novom obavještajnom izvješću o stanju u Ukrajini, koji je objavljen i na Twitteru, naveli kako su “tijela ukrajinskih civila ležala  na ulici u Buči najmanje deset dana prije nego što je grad vraćen pod ukrajinsku kontrolu”.

Obavještajci navode da je analizom snimaka od 21. ožujka 2022. identificirano najmanje osam tijela kako leže na ulici.Facebook Comments

Loading...
DIJELI