ŠVICARSKI MEDIJI: Iz Srbije se čuje zvuk devedestih: ‘Vulin nikada bio u vojsci, ali redovito nosi paravojne uniforme’!

wikimedia

Dačić je devedesetih bio Miloševićev portparol, dakle razumije se u propagandu. U intervjuu za privatnu televiziju Happy TV, srpski šef diplomacije je rekao da su Srbi prave žrtve u Bosni jer postoji opasnost da susjedna zemlja postane “islamska država”. Ali to nećemo dozvoliti.” Nažalost, rekao je Dačić, njegovim sunarodnjacima nedostaje talent da se predstave kao žrtve”, piše Tagesanzeiger.

Autor članka Enver Robelli podsjeća da je Dačić nazvao političke vođe bosanskih muslimana “ajatolasima” te „indirektno optužio za veleizdaju sunarodnjake koji su surađivali s pravosuđem kako bi se otkrile masovne grobnice s tijelima kosovskih Albanaca”.

U tekstu se dodaje da je bivši srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević ocijenio Dačićeve izjave kao „gluposti” i nastupe „klauna” koji govori kao u vrijeme Miloševića.

Dačić je devedesetih bio Miloševićev portparol, dakle razumije se u propagandu. U intervjuu za privatnu televiziju Happy TV, srpski šef diplomacije je rekao da su Srbi prave žrtve u Bosni jer postoji opasnost da susjedna zemlja postane ’islamska država’. ’Ali to nećemo dozvoliti.’ Nažalost, rekao je Dačić, njegovim sunarodnjacima nedostaje talent da se predstave kao žrtve”, piše Tagesanzeiger.

Autor članka Enver Robelli podsjeća da je Dačić nazvao političke vođe bosanskih muslimana „ajatolasima” te „indirektno optužio za veleizdaju sunarodnjake koji su surađivali s pravosuđem kako bi se otkrile masovne grobnice s tijelima kosovskih Albanaca”.



U tekstu se dodaje da je bivši srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević ocijenio Dačićeve izjave kao „gluposti” i nastupe „klauna” koji govori kao u vrijeme Miloševića.

„I Vulin i šef socijalista Dačić u Srbiji važe kao rusofilne galamdžije. Nejasno je još da li će biti u novoj Vladi. Šef države Aleksandar Vučić uvjerljivo je dobio izbore krajem lipnja i u parlamentu raspolaže dvotrećinskom većinom. Nije upućen na podršku malih stranaka poput Dačićeve i Vulinove“, zaključuje švicarski list.

Vulin je u tekstu opisan kao čovjek koji je u beogradskoj Vladi zadužen za oštre tonove. „Nikada nije služio vojsku, ali se često pojavljuje u paravojnim uniformama. Sebe vidi kao ljevičara, idol mu je Che Guevara, a u njegove junake se ubrajaju osuđeni srpski ratni zločinci i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke koji je opravdavao Miloševića.“

Njemački tabloid Bild na svojim internetskim stranicama donosi tekst o odluci da Ana Brnabić ostane premijerka. „Politički važi kao pomoćnica koja ispunjava želje predsjednika i šefa SNS-a Vučića. On u Srbiji sve važne odluke donosi sam.“

Tekst se fokusira na očito pikantniju temu za ovaj tabloid – seksualnu orijentaciju Ane Brnabić. „Oko 80 posto stanovništva u ovoj balkanskoj državi su pravoslavni kršćani. To je jedan od razloga što je homoseksualnost u Srbiji i dalje tabu. Srbija je svjetlosnim godinama udaljena od registriranih partnerstava ili homoseksualnih brakova, iako ima premijerku koja je lezbijka.”

„Ona se pak uopće ne izjašnjava o mogućem zakonskom priznavanju homoseksualnih parova“, primjećuje Bild. „Kaže da kao premijerka predstavlja srpsku Vladu i zato ne može iznositi ‘osobno mišljenje’.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI