SVI SE ŽELE FOTOGRAFIRATI S PLENKOVIĆEM: Glasnogovornik Vlade otkrio što se krije u pozadini sporne fotografije

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Po društvenim mrežama kruže fotografije na kojima su zajedno premijer Andrej Plenković i Damir Škugor. Inače, premijer je ranije kazao kako uhićenog direktora INA-e Škugora nije poznavao. Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić oglasio se oko sporne fotografije.

“Što govore usputne fotografije s izbornog skupa od prije sedam godina – ništa. Kao premijeru, a ranije i kao europskom zastupniku, Andreju Plenkoviću gotovo svaki dan na raznim događanjima prilaze ljudi koji se žele nakratko fotografirati i kroz godine je takvih susreta vjerojatno bilo na tisuće. Znači li to da je svatko s kim se predsjednik Vlade slikao njemu bliska osoba i suradnik s kojim kreira Vladinu ili stranačku politiku? Naravno da ne. Isto tako, u pogledu pozicije g. Škugora u INA-i, Tomislav Ćorić jasno je rekao da nikad o g. Škugoru nije razgovarao s premijerom Plenkovićem”, stoji u priopćenju glasnogovornika Milića.

Također, na jednoj od fotografija nalazi se i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. I on se očitovao oko te situacije.

“Fotografija je nastala tijekom događaja organiziranog od strane Područnog odbora HDZ-a Maksimir Grada Zagreba u studenom 2017. godine. Na taj događaj gospodin Jandroković pozvan je kao predsjednik Hrvatskoga sabora i tadašnji glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice. Tom prigodom fotografirao se s članicama i članovima Područnog odbora HDZ-a Maksimir. Radi se o uobičajenoj praksi i takve fotografije nastaju s brojnim građanima i članovima stranke koji se žele fotografirati s predsjednikom Hrvatskoga sabora.

I to je jedina poveznica koja postoji prema gospodinu Škugoru”, stoji u priopćenju Jandrokovićeva Ureda.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI