SVI NESTRPLJIVO ČEKAMO UTORAK I ŠTO ĆE SE DOGODITI: Ministar Filipović progovorio o vaučerima i cijeni goriva,

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U utorak istječe moratorij na cijene goriva i ako Vlada ne intervenira, gorivo bi moglo drastično poskupjeti. Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, komentirao je cijene goriva i mogućnost uvođenja vaučera.

“Da bi znali što će točno biti u utorak, kolika je cijena, moramo pričekati da se danas završi s trgovanjem na mediteranskom tržištu jer to je referentno tržište odakle uzimamo vrijednosti prilikom izračuna cijena goriva za sljedeći tjedan. Jučer je došlo do snižavanja cijena benzina i dizela na mediteranskom tržištu”, rekao je ministar.

Dodaje, treba vidjeti kako će se cijena kretati danas pa će preko vikenda imati precizne izračune.

“Donijet ćemo odluku uzimajući u obzir sve što smo uzimali do sada, a to je da vodimo brigu o našim građanima i gospodarstvu”, kaže Filipović i dodaje da su sve opcije na stolu u izvanrednim situacijama.

Kaže, mjera vaučera još nije spremna, prije koji dan spomenuo ih je premijer i to se razrađuje, ali neće se dogoditi u utorak.



“Planiramo to napraviti i kad budemo imali detalje, bit ćete obaviješteni”, poručuje. Komentirao je i postoji li mogućnost da Vlada intervenira u cijene hrane.

“Baš su sve opcije na stolu. Ovo je izvanredna situacija u kojoj ne može utjecati na cijene na globalnim tržištima. Svi znamo da je inflacija uvezena i da je u velikoj mjeri posljedica brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Ono što možemo raditi je ublažavati efekte svega toga što se događa”, rekao je Filipović.

Ministar Filipović komentirao je i postoji li mougućnost da Vlada intervenira u cijene hrane.

“Baš su sve opcije na stolu. Ovo je izvanredna situacija u kojoj ne može utjecati na cijene na globalnim tržištima. Svi znamo da je inflacija uvezena i da je u velikoj mjeri posljedica brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Ono što možemo raditi je ublažavati efekte svega toga što se događa”, kazao je Filipović i dodao:

“Prije dva tjedna smo fiksirali cijenu goriva izvan auteceste, na autocesti smo ostavili određeno povećanje. Da nije bilo te fiksacije cijene i da nije bilo vladinih mjera, dizel bi bio 16,65 kuna, asada je 13,08 lipa, benzin ne bio 13,50 kuna nego 15,95 kuna. Činimo sve kako bi građanima pomogli.”

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI