SVE ZBOG NADIMKA ‘NJONJO?’ JANDROKOVIĆ MOGUĆE KRŠI ZAKON? ‘To nije prijetnja, pa mene pola države zove Pajser’!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, odlučio se danas u Saboru obratiti premijeru Andreju Plenkoviću i njegovom kolegi, predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću.

Razlog je nadimak, zbog kojega je, kako tvrdi, Jandroković izvrijeđao jednog HDZ-ova simpatizera. Ne samo to, tog istog simpatizera stranke je predsjednik Sabora, kako tvrdi Beljak, i prijavio policiji zbog prijetnji.

Sve je to, kaže, učinio zbog nadimka – Njonjo.

 

“Njonjo nije prijetnja”

“Pitao sam predsjednika Vlade Plenkovića je li upoznat sa situacijom da je predsjednik Sabora Jandroković navodno ljetos počinio dva kaznena djela.



Dana 5. kolovoza jedan HDZ-ov simpatizer tražio je od jednog drugog HDZ-ovca Jandrokovićev broj kako bi ga nazvao i čestitao mu Dan domovinske zahvalnosti. Broj je dobio i nazvao ga je te je Jandrokovića oslovilo s “gospodine Njonjo”.

 

Mislio je da će to biti simpatično, ali Jandroković ga je sasuo salvom uvreda i prekinuo mu vezu. Već idući dan čovjek koji je zvao Jandrokovića je završio na obavijesnom razgovoru jer ga je Jandroković prijavio policiji zbog prijetnje. Jandrokoviću je “gospodine Njonjo”, prijetnja.

Podsjetio sam predsjednika Vlade da državne institucije često uopće ne reagiraju na prijave prijetnji, primjerice zlostavljanih žena, što nažalost zna kulminirati čak i ubojstvima, a ovim banalnim slučajem se stignu baviti.

Čak ni Plenković svoj nadimak “anemični” ne smatra prijetnjom, mene pola države zove “pajser”, poznato je da većina političara ima neke nadimke i nitko, ali baš nitko to ne smatra prijetnjom. Osim gospodina Jandrokovića.

Gospodin Jandroković ima doista već dosta privilegija. Zar on želi tu banalnu stvar, što jedan običan nadimak smatra prijetnjom, čak i to samovoljno i protuzakonito, usudio bih se reći i bezobrazno, uzeti sebi kao još jednu privilegiju?”, napisao je Beljak na Facebooku, a isto je rekao i danas u sabornici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI