SVE ZA FOTELJU: Bandić se odriče Tita kako bi pridobio Brunu Esih?

Robert Anic/PIXSELL

"Ako njihov uvjet za potporu bude izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, to neće biti problem", kazao je Kojić

Dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš ulaze u drugi krug borbe za mjesto vodećeg zagrebačkog čovjeka.  Bandić je osvojio 30,87 posto, a Mrak Taritaš 24,48 posto.  Pred ovo dvoje kandidata predstoji utrka u kojoj se, bez sumnje, neće birati načini, kao niti sredstva.

“‘Čestitam svima koji su prešli izborni prag i pozivam ih na suradnju. Osobno ću se boriti da napravimo veliku koaliciju. Političari rade za mandat, a državnici za generacije. Stranka solidarnosti relativni je pobjednik na sve četiri razine u Zagrebu’, izjavio je Milan Bandić svjestan da mu je za veliku koaliciju nužna Bruna Esih obzirom da je potpora HDZ-a, zbog lošeg prolaznog uspjeha, nedostatna.

Bandić je, također, svjestan da postoji “cijena” koju će za ovu suradnju morati platiti, a ako je vjerovati izjavi koju je za Tportal dao Slavko Kojić, šef gradskih financija, Bandić će to i učiniti. U ovom slučaju, spreman se odreći svoje dojučerašnje svetinja – Josipa Broza Tita.

“Nema razloga da se ne ponovi koalicija s HDZ-om, ali da će biti problem sastaviti većinu, bit će. Nije nemoguće da proračun padne pa da za pola godine opet imamo izbore. Što se tiče Brune Esih, to ne znam. Ako njihov uvjet za potporu bude izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, to neće biti problem”, kazao je Kojić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI