SVE NA JEDNOM MJESTU! Tomašević najavio najbolji Advent dosad: Koje nas sve novosti očekuju ove godine?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U hotelu Sheraton održano je predstavljanje ovogodišnjeg Adventa za kojeg se može reći da je ‘prvi pravi Advent’, nakon dvogodišnje pandemije.

Na predstavljanju Adventa govorili su gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfled, a predstavili su novosti koje nas očekuju.

 

“Klizalište na Trgu kralja Tomislava bit će nešto manji nego prethodnih godina, tako da će ostati slobodne zelene površine, a bit će i eco – friendly jer će koristiti recikliranu vodu za rađenje leda”, najavio je.

Advent na Trgu dr. Franje Tuđmana



Ideja aktualne gradske uprave, kako su najavljivali jest proširenje adventa na ostatak Zagreba, a ne samo na središte grada.

Kako su najavili na predstavljanju, ovogodišnja novost je održavanje adventskih aktivnosti na Trgu dr. Franje Tuđmana, koji će imati posebni program za djecu. Organiziranjem Adventa na toj lokaciji doprinijet će se i rasterećivanju središta grada.

Vraća se klizalište na Tomislavcu

Prošlogodišnji pandemijski Advent bio je daleko siromašniji nego ovogodinji, a izostalo je i kontroverzno klizalište na Tomislavcu. Ove godine se vraća, ali u nešto drugačijem izdanju, najavio gradonačelnik Tomašević:

Za klizalište na Tomislavcu trudili smo se pomiriti struku i želje građana, na sve moguće načine, o kvaliteti programa, o transparentnosti, ponavljam – Advent će zasjati u punom sjaju”, najavio je Tomašević.

Neke od lokacija su nove poput Trga Franje Tuđmana, ne spada u širi centar jer će rastetiti uži centar grada. Natječaji po kvartovima su pokazali manji interes nego što smo mislili, održat će se Advent u Španskom. Ali morat ćemo promijeniti uvjete da bi se advent u kvartovima održao”, rekao je Tomašević.

No, kako je naglasio gradonačelnik, velikih novosti o Adventu u kvartovima nema jer je interes daleko manji od očekivanog.

Zasada, zna se da će se održati jedino Advent u Španskom.

Besplatan prijevoz ZET-om i HŽ-om

Što se pak tiče prijevoza, najavili su da će se na Advent u Zagrebu moći besplatno i HŽ-om i ZET-om.

“Partner je i HŽ, a omogućit će 50 posto popusta u vikend vlakovima na Advent iz svih dijelova Hrvatske, a od 18 sati bit će besplatan prijevoz ZET-a prema Adventu”, najavljeno je na pressici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI