SVE JE VIŠE INTERNETSKIH PRIJEVARA: Mladić ostao bez više desetaka tisuća kuna

Ilustracija: PU

U posljednje vrijeme sve je više internetskih prijevara. Splitska policija poslala je novo upozorenje građanima vezano uz takvu vrstu prijevare nakon najnovijeg slučaja u kojem je mladić ostao bez više desetaka tisuća kuna.

Kako se navodi u priopćenju, prijavu je podnio oštećeni 26-godišnjak koji je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju artikla, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba te ga dovela u zabludu navodeći kako će kupiti njegov artikl.

“Osoba mu je poslala poveznicu u koju je upisao podatke o svojoj bankovnoj kartici radi uplate. Oštećeni 26-godišnjak je nakon danih podataka sa svoje bankovne kartice ubrzo shvatio da je nepoznata osoba iskoristila te podatke obzirom da mu je s računa podignuto više desetaka tisuća kuna”, objavila je policija.

Dodala je da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo”, upozorava policija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI