SVE JE SNIMLJENO? Župan Matija Posavec uhićen je zbog primanja 10.000 kuna mita za zapošljavanje?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako od izvora bliskih istrazi neslužbeno doznaje 24sata, međimurski župan Matija Posavec uhićen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 kuna kako bi se zaposlio izvjesni Josip Kobal.

Uz to neslužbeno doznaju da je to sve i snimljeno.

Matiji Posavcu je ovo treći mandat na čelu Županije.

Razgovarali su i s prijašnjim gradonačelnikom Čakovca, a sada saborskim zastupnikom SDP-a Stjepanom Kovačem.

“Nemam pojma, iskreno nemam pojma, zovem policiju da vidim što se događa, zbog čega bih bio uhićen. Bilo bi lijepo da znam ako me već misle uhititi. Nemam pojma, idem sad na kavu u grad. Ne znam što je s Posavcem, iskreno nijedan posao nismo zajedno radili, ja sam vodio grad, a on županiju”, rekao je Kovač za 24sata.



Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović potvrdio je da je u Sabor došao zahtjev USKOK-a za skidanje mandata Kovaču, no nije mogao reći zašto.

“Znam da je DORH dao zahtjev mandatno imunitetno povjerenstvo da se skine mandat zastupniku Kovaču. Hrvatska je očito zemlja korupcije koja je pustila korijenje, HDZ i SDP imaju problema s tim, nadam se da će institucije odraditi svoj posao. Sjednica je u 15 sati, pošto su točke ozbiljne, ne može se online glasovati, vladajući nemaju kvorum pa skupljaju ljude s godišnjeg. Običaj je da se imunitet skida”, rekao je Zekanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI