SVAĐA MILANOVIĆA I BANOŽIĆA OKO BURČULA: Miljavac izrekao jasan stav o slučaju koji je opet podigao buru

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon što se otvorio novi front između predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića zbog umirovljenja brigadira Elvisa Burčula ne prestaju stizati reakcije.

Podsjetimo što je zapravo razlog nove bure Milanović, s jedne strane, smatra da je to grubi nasrtaj Vlade na funkcioniranje sustava OS RH, a Banožić iz Bruxellesa u četvrtak poručuje – odluku je donio prema važećim zakonskim propisima, koji su doneseni u vrijeme kada je Zoran Milanović bio premijer te da je Burčul već 15. listopada prošle godine dobio produljenje od godine dana, kao i da se ono radi za godinu plus godinu, a ne dva i pol mjeseca.

Miljavac, koji je osim ministarske obnašao i dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, rekao je novinarima kako bi bilo dobro da su se predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić dogovorili oko tog slučaja.

Predsjednik kao vrhovni zapovjednik ima pravo zadržati tog zapovjednika, a riječ je o dva i pol mjeseca nakon čega bi bio svejedno umirovljen, s druge strane ministar kaže da je Burčulu već jedanput produljen odlazak u mirovinu za godinu dana i da ga je umirovio u skladu sa zakonom”.

Miljavac se ipak složio a je Burčul “dio simbolike protokola u Uredu predsjednika”, zaključivši da se zato predsjednik zalaže za njega, da ode na normalan način u mirovinu.



“Nije general da bi se digla malo veća prašina ali mislim da mu je trebalo još ta dva i pol mjeseca pustiti, i onda do kraja godine otići u mirovinu i nije trebalo jačati mišiće”, zaključio je Miljavac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI