SUVERENISTI DOZIVAJU MILANOVIĆA: ‘Komentira banalnije stvari, a o ovom se mora hitno očitovati’!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski suverenisti pozvali su na press konferenciji  u Saboru predsjednika Republike Zorana Milanovića da se očituje o uvođenju eura, odnosno zaštiti hrvatske kune jer je, ističu, dobio legitimitet na izborima, a još nisu čuli njegov stav o tom ključnom pitanju.

“Uvođenje eura je ključna tema za političku i ekonomsku budućnost Hrvatske i smatramo da predsjednik Zoran Milanović mora jasno i glasno iznijeti svoj stav oko uvođenja eura, odnosno zadržavanju hrvatske kune, ali i o raspisivanju referenduma i promocije veće demokracije u hrvatskom političkom i društvenom životu”, poručio je Marko Milanović Litre.

Hrvoje Zekanović je pozvao predsjednika da iskaže svoj stav o raspisivanju referenduma Zaštitimo hrvatsku kunu koji iniciraju Suverenisti te kaže je li za to da se hrvatski narod očituje oko uvođenja nove novčane jedinice i ukidanja monetarnog suvereniteta, ili se slaže s načinom na koji radi i funkcionira vlada Andreja Plenkovića.


Čelnik Suverenista Marijan Pavliček rekao je da je predsjednik jedan od glavnih komentatora dnevno-političkih zbivanja, pa je dužan iznijeti svoj stav u vezi promjene nacionalne valute.

“Treba reći odlučuju li o tome hrvatski građani na referendumu ili pojedinci u svojim uredima u dogovoru s briselskim moćnicima”, istaknuo je Pavliček.Dodao je da predsjednik države komentira “puno banalnije teme”, a da je ovo tema koja tišti sve hrvatske građane i odnosi se na sve hrvatske gospodarstvenike i cjelokupni razvoj Hrvatske.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI