SUPRUGA PEĐE GRBINA POHAĐALA PROBLEMATIČNI FAKULTET! Šef SDP-a: ‘Organizatori studija nisu bili u stanju posao napraviti kako treba’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Nakon što su uhićeni bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu te bivši dekan Medicinskog fakulteta zbog izdanih 45 lažnih diploma hrvatskim medicinskim sestrama, te izdanog lažnog doktorata jednome Hrvatu, iz Ministarstva zdravstva te kažu kako nemaju informacija o toj temi. Međutim, supruga šefa SDP-a Peđe Grbina našla se među studenticama koje su pohađale taj fakultet, doznaje Dnevnik Nove TV.

Tadašnje buduće medicinske sestre su prije desetak godina upisale fakultet u Tuzli koji ima podružnicu u Puli gdje su slušale predavanja i polagale ispite.

Dvije godine nakon Ministarstvo znanosti taj je studij zabranilo, jer nije bio akreditiran po hrvatskim propisima.

Unatoč tome, studentice su treću godinu nastavile pod okriljem Sveučilišta u Kragujevcu.

Neke od bolnica već su se danas bacile na dodatnu provjeru diploma, a strukovna komora je u Kragujevcu zatražila dodatnu provjeru jer imaju informaciju da je Sveučilište poništilo 22 od 45 diploma.



“Kod nas je ukupno 13 medicinskih sestara, koje su završile studij u Kragujevcu, prošlo postupak polaganja ispita u hrvatskoj komori medicinskih sestara 2015. godine”, rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić za Dnevnik Nove TV.

“To su sve medicinske sestre koje su i bile srednje medicinske sestre u Hrvatskoj. Mi kao Komora smo zatražili, poslali smo im popis od 13 osoba koje su kod nas položile razliku ispita jer imamo info da su 22 diplome poništene tako da provjerimo jesu li ove sestre koje su položile razliku još 2015. godine među tim imenima”, dodaje Gazić.

Peđa Grbin za N1 komentirao je situaciju.

“Supruga nema nikakvu informaciju niti ju je itko kontaktirao s fakulteta vezanu uz status njene diplome. Informacije koje imamo, imamo iz medija, a ona je, kao i njene kolegice u groznoj situaciji da nakon što su pohađale nastavu, polagale ispite, pisale diplomski i diplomirale, njihovu diplomu i obrazovanje nakon osam godina dovode u pitanje jer organizatori studija nisu bili u stanju posao napraviti kako treba”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI