SUOČILI SE KREŠIĆ I ROJS: Što se događa u Hrvatskom generalskom zboru?

Foto: Screenshot/RTL

Dvojica generala koji se nalaze na suprotnim strana oko situacije vezane uz pomilovanje Perkovića i Mustača, Ljubo Ćesić Rojs, zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora i Marinko Krešić, predsjednik tog istog zbora, za RTL su komentirali pismo nekoliko generala i odvjetnika Ante Nobila.

Krešić govori kako je Upravni odbor koji je napustio izvijestio o situaciji iz Mostara. Na sjednici je, govori, kao odgovorna osoba dao mandat na raspolaganje, a sada čeka odluku.

Ovo nije činio Hrvatski generalski zbor, nego pojedinac, navodi.

Rojs govori kako je i on dao svoj mandat na raspolaganje, a ako imaju išta što misle da je naštetilo ugledu zbora, navodi, neka ga razriješe. “Mi smo kumovi, mene bi spasilo, povukao se u mirne vode, vodio računa o sebi”, ističe.

Objasnio je i redoslijed kojim je pismo potpisano, a sve se, govori, dogodilo u ponedjeljak 11. travnja, oko 10:30 sati. Na stol mu je, tvrdi, došao potpisan dokument od Čermaka i Gotovine. On ga je pročitao i kad su oni potpisali “za mene je to bio zakon”, tvrdi. “Zvao sam kuma, Marinka Krešića i on je potpisao. Ovo što su priče, nije dobro da se pričaju”, istaknuo je.Krešić kaže da mu i danas nije jasno kako je problem nastao. Smatra kako je Rojs pogrešno razumio rečenicu jer iz ureda Nobila s dva generala došli su na inicijativu dva generala, ali nije bio Rojs.

Rojs je pak upitan je li prešao granicu. “Ja sam takav, kaže Rojs. Ja sam rekao i neću reći da je netko drugi. Povrijedilo me da se navelo da sam ja organizator s Nobilom”, ističe.

Zaključuje kako Hrvatski generalski zbor nije izgubio integritet. Nastavit će s radom, radit će po statutu, on je jasan, on je ustav. “Ja ne povlačim svoj potpis, da svi povuku, ja neću”, tvrdi. Povukao je pak sve što je rekao oko kuma. “Nismo se ni svadili”, zaključuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI