SUMNJIČE GA I ZA ZVJERSKO UBOJSTVO DJEDA: Prije tri godine ubio je starca koji je živio u bijedi zbog njegove mirovine

Foto: Screenshot/ Twitter

Aleksandar Nišević (29) koji je dobio 11 godina zatvora zbog brutalnih napada na dvije žene u Splitu osumnjičen je i za ubojstvo svog djeda Miloša Nišević (89) koji je nestao krajem 2019. godine.

Radom istražitelja utvrđena je pozadina nestanka, a navodno su prije nekog vremena pronađeni ostaci Niševićeva tijela te sada sumnjiče i unuka za ubojstvo, piše Jutarnji list.

Sisačka policija je povodom tog slučaja u utorak najavila izvanrednu konferenciju. Mladića su prijavili za teško ubojstvo iz koristoljublja, a starcu je neslužbeno odrezao glavu. Policiji je otprije poznat jer su ga osuđivali zbog krađa, a skupio je 13 pravomoćnih presuda. Ipak, svaki put je osuđivan na uvjetne kazne.

Policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala je napadača na žene “osobom od interesa” za puno ozbiljnije kazneno djelo od krađa, odnosno sumnjali su da je povezan s nestankom svoga djeda Miloša Niševića iz sela Roviška, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

Naime, 28. prosinca 2019. godine policiji je prijavljen nestanak tada 89-godišnjeg Miloša, koji je posljednji put viđen deset dana ranije.



Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je sudjelovalo i dvadeset spašavatelja HGSS-a s tri potražna tima sa psima.

Mladić nije bio poznat široj javnosti do brutalnih napada na dvije žene u istom danu u Splitu prošle godine, a sve su snimile kamere.

Prvo je napao ženu na plaži Firule. Udario ju je bocom u glavu te nastavio udarati dok nije pala na pod, a potom je u Ulici Antuna Branka Šimića kamenom u glavu udario 40-godišnju ženu koju je nastavio udarati šakama po glavi.

Ubrzo su ga priveli i od tada je u pritvoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI