SUKOBILI SE MIGRANTI I PRIPADNICI MUP-a: Ima ozlijeđenih policajaca, a prevrnuta su i tri policijska vozila

U migrantskom kampu Blažuj kod Sarajeva sinoć je došlo do sukoba između migranta i policije. Prema dostupnim izvješćima ozlijeđena su dva policajca, a prevrnuta su tri policijska automobila.

Ozlijeđen je i jedan službenik Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a zasad nema informacija o povrijeđenim migrantima.

Neredi su, javljaju BiH mediji, izbili nakon sukoba migranata sa zaposlenicima IOM-a, a sve je krenulo nakon što su pokušali preseliti migranta koji je narušavao red u Blažuju u drugi kamp.

“Radi se o migrantu, koji je vođa jedne od od skupina u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba“, izjavio je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kantonalni MUP oko incidenta jutros se oglasio i priopćenjem.



“Od strane službenika privremenog imigracijskog centra ‘Blažuj’ obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog došlo do okupljanja više osoba koje borave u navedenom centru i međusobne tuče.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracijskog centra. Tom prilikom su lakše ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracijskog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila u vlasništvu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, računalna i uredska oprema u spomenutom centru.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja kaznenih djela (nasilničko ponašanje, laka tjelesna ozljeda, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari).”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI