ŠUICA UVJERENA U ULAZAK HRVATSKE U SCHENGEN: ‘To je prevažan trenutak za nas, više ni u jednom segmentu nećemo biti građani drugog reda’

Screenshot/N1

Potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica komentirala je ulazak Hrvatske u Schengen te istaknula kako je to “prevažan trenutak za Hrvatsku”, objavio je N1.

“Nakon 10 godina članstva postat ćemo punopravna članica Schengena i eurozone. Važno je napomenuti da će večeras parlament raspravljati o toj točki, a sutra i glasovati. Čak smo i anticipirali neke mehanizme. Mehanizam za promatranje je mehanizam koji će uskoro uvesti sve zemlje članice Schengena”, rekla je.

Uvjerena je da će zemlje članice potvrditi ulazak Hrvatske u šengensko područje.

“Schengen će biti jači s Hrvatskom, nadam se da su toga svi svjesni. Jako je važno da se osnaži taj šengenski prostor i to je sigurnosno pitanje i za Europsku uniju. Vijeće je od 2019. do danas izdalo 300 preporuka Hrvatskoj i Hrvatska je svih 300 preporuka ispunila. Ne vidim više nikakve prepreke za hrvatski ulazak u Schengen. Više ni u jednom segmentu nećemo biti građani drugog reda”, zaključila je Šuica.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI