Šuica: ‘Političara poput Plenkovića ima vrlo malo u Europskoj uniji, on nema rivala na hrvatskoj političkoj sceni’

Goran Mehkek/Cropix

Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za demografiju i demokraciju, prokometirala je unutarstranačke prijepore u HDZ-u te izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je, u Hrvatskom tjedniku najavio da možda kreće u rušenje Andreja Plenkovića,, prenosi Otvoreno.hr

“Sve je legitimno unutar demokratskih procesa i demokratske stranke što HDZ jest. Međutim, mnoge bi države, mnoge bi stranke poželjele na čelu političara tipa Andreja Plenkovića. Takvih političara vrlo malo ima u Europskoj uniji, a u Hrvatskoj uopće ne želim komentirati. On nema rivala, po mom mišljenju, unutar HDZ-a, a nema ni rivala na hrvatskoj političkoj sceni”, rekla je.

Upitana može li mu Karlo Ressler biti rival, Šuica je kazala: “Ressler je mladi političar i dragi kolega.”

Odnose između Plenkovića i Resslera nije hjela komentirati. “Bili smo zajedno na večeri i ne bih to dalje komentirala”, kratko je dodala.

Konkretan odgovor nije dala ni na pitanje o tome šteti li Milan Bandić HDZ-u. “Opet mi postavljate neka pitanja za koja nisam kompetentna i zaista se ne bih upuštala u te rasprave s razine potpredsjednice Europske komisije”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI