SUĐENJE KOJE SMO SVI ČEKALI! SMILJANA SRNEC U SUZAMA: ‘Nisam ubila svoju sestru’! Pogledajte njen iskaz!

Foto: Cropix

Smiljana Srnec kroz suze rekla je danas na Županijskom sudu u Varaždinu: “Nisam kriva, nisam ubila svoju sestru, voljela sam je”. Srnec je optužena da je u ljeto 2000. godine zasad nepoznatim predmetom ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač u kojem je pronađeno u veljači prošle godine, nakon 19 godina.

Smiljana je odlučila sama iznijeti obranu. “Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru!”, rekla je. Nedostaje joj, bile su u dobrim odnosima, pomagale su si. “Voljela sam je i uvijek ću je voljeti “, rekla je kroz suze.

Službene zabilješke nastale u postupku pronalaska nestale Jasmine neće se izdvojiti iz spisa, ali se neće ni čitati, kako je to obrana predložila. Branitelj je predložio i da se javno pregledaju fotografiju s očevida u kući u Palovcu s vremenom nastanka, a preostale fotografije na kojem se vidi tijelo Jasmine Dominić na odjelu patologije, neće biti javno vidljive. U tijeku je pregledavanje fotografija.

Na jednoj se fotografiji vidi škrinja u hodniku pokraj stubišta. Prikazane su i fotografije soba u kući u Novoj ulici u Palovcu, snimljene tijekom očevida u veljači prošle godine. Na jednoj se fotografiji vidi škrinja s podignutim poklopcem. Na njoj je kao godina proizvodnje navedena 1987., a proizvođač je tvrtka Rade Končar. Obrana je inzistirala da se prati vremenski tijek kad je koja fotografija snimljena.

Suđenje je nakon pauze nastavljeno. Sudac Tomislav Brđanović odbio je kao nevažne nove dokaze obrane i ispitivanje tri svjedoka.



Rasprava je prekinuta na nekoliko minuta kako bi sudsko vijeće odlučilo o dokaznim materijalima koje je predočio Smiljanin odvjetnik. Smiljana je par puta odmaknula masku s lica, kao da ima problema s disanjem.

Smiljana Srnec i većina u sudnici nose zaštitne maske, a tužiteljica iz DORH-a zaštitni vizir. Smiljana Srnec je skinula jaknu i sjedi u majici s kratkim rukavima. Nosi prozirne rukavice, a u rukama drži papire. Njezin branitelj iznosi nove dokazne prijedloge vezano uz izdvajanje dokaznih prijedloga. Branitelj i dalje traži da se ispita troje svjedoka. Zbog protuepidemijskih mjera novinari suđenje prate preko posebnog linka. U sudnici je samo kamera javne televizije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI