SUĐENJE 55-GODIŠNJAKU ZA UBOJSTVO BIVŠE IZVANBRAČNE PARTNERICE: ‘Gospodine sudija, nisam to napravio s namjerom’

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Muškarac, 55 godina, osumnjičen za teško ubojstvo bivše izvanbračne partnerice u studenom prošle godine na njezinom radnom mjestu u jednoj splitskoj trgovini rekao je da se događaja ne sjeća. No, priznao je da je kriv ako je u zatvoru i u sudnici.

“Gospodine sudija, nisam to napravio s namjerom”, rekao je osumnjičenik Željko Đekić.

Sudac Dinko Mešin rekao mu je da ne iznosi obranu već se očituje o krivnji te kako u hrvatskom rječniku ne postoji riječ “sudija”.

On je optužen da je 30. studenoga prošle godine oko 14.,3 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani, u cilju da liši života bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u trgovački centar na Splitu 3 i počinio kazneno djelo. Prišao je 44-godišnjakinji s leđa i nožem joj, dužine oštrice od 18 centimetara, zadao ukupno 20 ubodno-reznih rana, od kojih su kobni bili ubodi u srce i plućne arterije.

Tereti ga se da je bio svjestan da višestrukim ubadanjem nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke. Ženska osoba je nedugo poslije preminula u splitskom KBC-u.U optužnici piše kako je bivšu izvanbračnu partnericu ranije ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, svađao se s njom i prijetio da će ju ubiti ako ga napusti. U više navrata je na nju nasrtao nožem, spočitavao joj da krade na radnom mjestu pa se zbog svega toga sa zajedničkim djetetom odselila kod roditelja.

Na sudu je o inkriminiranom događaju govorilo troje svjedoka od kojih je jedan svladao napadača u trgovini dok su dvije svjedokinje bile kolegice pokojne žene. One su rekle kako je on već određeno vrijeme opsjedao svoju izvanbračnu partnericu, dolazio u trgovinu i tražio je.

Sljedeće ročište zakazano je za 25. lipnja. Za ovo kazneno djelo može biti izrečena zatvorska kazna i do 40 godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI