SUDAC JE DONIO ODLUKU: Sutkinja Maja Šupe i ostala dvojica osumnjičeni odlaze u istražni zatvor!

Foto: Cropix

Sutkinji Maji Šupe određen je istražni zatvor, javlja N1. U istražni zatvor idu i odvjetnik Branimir Zmijanović i poduzetnik Blaž Petrović.

Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a rekao je da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv tri okrivljenika i zatražen istražni zatvor.

“Nakon održanog ročišta, sudac istrage prihvatio je za Maju Šupe prijedlog USKOK-a uza određivanje istražnog zatvora iz obje osnove – zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svojedoke”, rekao je Mišković.

“Blaž Petrović ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odvjetnik Branimir Zmijanović ostaje u istražnom zatvoru nakon što je prihvaćen prijedlog, a zbog ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke”, dodao je.

Podsjetimo, šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blaž Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.



Šupe je uhićena zbog sumnje da je od poduzetnika Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije dvadesetak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

Sutkinja Šupe zamjenica je predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a među ostalim, zapamćena je po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI