SUD BiH OSLOBODIO DRAGANA VIKIĆA: Dočekali ga razdragani suborci i građani

Foto: Milomir Kovačević

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je zapovjednika Specijalne jedinica Ministarstva unutarnjih poslova Republike BiH Dragana Vikića. Oslobađajuća presuda izrečena je i za Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića, objavio je N1.

Podsjetimo, Vikić je kao bivši zapovjednik Specijalne jedinice i zapovjednik Jedinice rezervnog sastava, bio optužen da nije spriječio ni poduzeo mjere kojima bi kaznio podređene, kao i Pušina, koji je tada bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova za uniformiranu policiju.

Uzunovića i Čovčića su optužili kao nekadašnje pripadnike Jedinice rezervnog sastava policije. Teretilo ih se za ubojstvo osam zarobljenika koje je u Velikom parku u Sarajevu počinjeno 22. travnja 1992. godine.

Vikića su ispred Suda BiH dočekali njegovi suborci i brojni građani koji su nosili transparente na kojima je pisalo “Dragan Vikić je heroj grada”.

Naime, Vikić je kao zapovjednik Specijalne jedinice MUP-a BiH početkom rata i čovjek koji se suprotstavio napadima velikosrpske JNA na Sarajevo, za tamošnje građane jedan od najvećih heroja obrane toga grada.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI