STUDENTSKI ZBOR SE PROBUDIO: Traže opoziv svog predsjednika koji je trošio njihovu lovu kao da ne postoji sutra! Tvrde da to nisu znali

Foto: Facebook

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković (24) je u ponedjeljak na svom Facebooku objavio fakture koje pokazuju na što je trošio novac Studentskog zbora.

Na popisu se tako nalaze dva MacBook računala vrijedna 44.000 kuna, Lenovo ThinkPad računalo, nepregledan broj promo majica, znački, Samsung Galaxy mobiteli, uništavač i rezač papira, komunikacijski trening za predsjednika Zbora, poslovna torba Galko, party i prijenosni zvučnici. Ovo su samo neke od stavki za koje je u posljednje dvije godine Zbor iskeširao oko 700.000 kuna.

Odgovarao je na prigovore o trošenju novca, a potom zašutio. Međutim, sad su se oglasili iz Studentskog zbora koji traže njegov opoziv.


Prenosimo njihovo priopćenje.

Drage kolegice i kolege,Vjerujemo da ste nažalost upoznati sa zbivanjima uz Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i kolegu Miokovića, odnosno medijske napise zadnja dva dana.

Kao studentski predstavnici dužni smo reagirati i poslati poruku da nam je ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivo, to nije Studentski zbor, to nisu studentski predstavnici!

Želimo naglasiti da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao. Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu odobrila je jedino financiranje audio-vizualne opreme te niti jedna druga stavka nije bila potvrđena od strane Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Sporne stavke također nisu bile uvrštene u financijski plan niti u prenamjenu proračuna izglasanu na sjednici Skupštine 14. travnja 2021. godine. Osim stavki “Hoodice sa štikanim logotipom za Zdravo sveučilište” i “Saramonic VmicLink5 3TX+RX” nabavljena oprema nije se koristila za potrebe provedbe projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje.

Članovima Studentskog zbora bili su dodijeljeni promotivni materijali, no članovi nisu bili upućeni u nabavljenu količinu kao i cijenu navedenih promotivnih materijala. U lipnju 2021. godine predsjednik Studentskog zbora samostalno je naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kn bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega.

Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled studentskih predstavnika. Obvezujemo se djelovati potpuno javno i transparentno kako bi se povjerenje u studentsko predstavništvo u što bližoj budućnosti povratilo. Zbog svega navedenoga smatramo da kolega Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat.

Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu uputili smo prijedlog za opozivom predsjednika Mihovila Miokovića zbog narušavanja ugleda Studentskog zbora i nesavjesnog upravljanja financijama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI