STUDENTI PROGOVORILI O NOVOM MINISTRU: ‘Baš me zanima hoće li kao ministar provoditi te ‘nepopularne’ politike ili će biti stranački poslušnik’

Izvor: Ekonomski fakultet Zagreb

Studenti Ekonomskog fakulteta za RTL progovorili su o svom profesori i novom ministru financija Marku Primorcu.

Novi ministar već 15 godina radi na fakultetu koji je i sam završio. Predaje kolegije “Javne financije”, “Lokalne financije”, “Upravljanje javnim dugom” te “Upravljanje financijama u javnom sektoru”.

Možda nisu stručnjaci koji bi mogli reći kakav će im profesor biti ekspert za Ministarstvo financija, ali zasigurno mogu reći kakav je kao čovjek. Iako, s obzirom na to da su studenti ekonomije, znaju i oni nešto o tom sektoru u koji im ulazi profesor.

“Kritizirao je ograničavanje cijena, tiskanje novca u vrijeme pandemije, zalaže se za uvođenje poreza na nekretnine (s time da obavezno napominje kako bi se onda ukinuli porez na kuće za odmor, komunalna naknada i spomenička renta i da bi porez na nekretnine više opteretio one bogatije građane s više nekretnina; iznos poreza na nekretnine bio bi jednak iznosu tri navedena davanja koja bi se ukinula). Baš me zanima hoće li kao ministar provoditi te ‘nepopularne‘ politike ili će biti stranački poslušnik. Nadam se ovom prvom”, poručuje student Marko.

Inače, uvođenje poreza na nekretnine bilo je u igri i tijekom mandata Zdravka Marića, no Vlada je od toga nakon burnih reakcija u javnosti svojedobno odustala.“Često je iznosio svoja mišljenja i otvoreno pokazivao svoje frustracije vezane za loš porezni sustav i slično”, tvrdi studentica Ivana. Student Nikola, koji osim ekonomije studira i politologiju, za Primorca govori da ima jako dobro znanje u području upravljanja javnim dugom, ali i fiskalnoj politici.

“Imao sam profesora Primorca iz kolegija ‘Lokalne financije‘ i ‘Upravljanje javnim dugom‘ te mogu samo reći kako je apsolutno profesionalna osoba, s jako velikim znanjem iz oba navedena područja”.

Osim što se i prema njegovoj biografiji vidi da se bavi područjem u kojem će djelovati, RTL je htio saznati kakav je kao osoba. Ugodno su se iznenadili kad su od studenata htjeli doznati pohvale i kritike prema profesoru Primorcu. Kritike za njega kao da ne postoje, studenti su puni riječi hvale za profesora zbog kojega su dvorane bile pune bez obzira na to što predavanja nisu bila obavezna.

Na predavanjima ministre, premijere i predsjednike nije spominjao. “Ako je i govorio o problemima u državi, nikad ne bi spomenuo tko je točno kriv za to”, kaže studentica Katja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI