STRUČNJAKINJA O PELJEŠKOM MOSTU: ‘Koliko smo se samo borili da se cijela priča realizira’

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Konzultantica za EU fondove Ariana Vela za N1 osvrnula se na otvorenje Pelješkog mosta.

“Bilo je jako lijepo. Mi koji smo u toj priči i od prije početka gradnje, bili smo jako sretni. Znamo kako je to izgledalo na početku i koliko smo se borili za financiranje da bi se ta cijela priča mogla realizirati”, rekla je.

Objasnila je ulogu konzultanta u pribavljanju sredstava iz EU fondova.

“Ja sam 2016. godine došla na taj projekt. Tada mi je nova uprava Hrvatskih cesta povjerila ulogu da vodim tim u pripremi projektne prijave za europsku i hrvatsku razinu. Širi od samog Pelješkog mosta je projekt koji se zove Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom. Proanalizirala sam dokumentaciju na europskoj razini i izradila kontrolnu listu”, rekla je.

Kako navodi, pitanje Bosne i Hercegovine također je bilo izrađeno u toj dokumentaciji.“Argumenti su bili na našoj strani. Relativno smo brzo došli do konačne odluke i tada smo znali da smo osigurali financiranje na europskoj razini”, rekla je.

Pohvalila je rad kolega na gradilištu.

“Tim je bio odličan, ali mi se u taj dio posla ne miješamo. Ipak, dobro smo posložili sustav provedbe i Hrvatske ceste su odradile sjajan posao”, rekla je.

Komentirala je projekt izgradnje okolnih cesta kod mosta.

“Moraju se stvoriti preduvjeti za posljednji zahtjev za sredstvima. Tada projekt formalno završava. Mislim da smo pokazali da svi mi, uključujući i državu, možemo nešto napraviti kada se usmjerimo na to”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI