STRUČNJAK O REZULTATIMA SPLITSKIH IZBORA: ‘Puljaku je afera došla na ruku, podigla mu je prisutnost u medijima’

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Rimac za N1 komentirao je rezultate lokalnih izbora u Splitu.

“U Splitu imamo neke promjene u odnosu na prethodne izbore. Centar i Puljak su kao crna rupa koja privlači sve glasače manjih opcija koji nisu zadovoljni s velikima. U njemu nalaze najjaču opoziciju HDZ-u, SDP-u i Kerumovoj stranci. Kada se dogode ponovljeni izbori, može se dogoditi da će građani glasati za onu opciju za koju smatraju da ima najveće šanse za ostvariti nekakve promjene”, rekao je Rimac.

Komentirao je tijek kampanje.

“Puljak je odlično procijenio situaciju. U prvom redu, kampanja glasačima jednostavno nije bila zanimljiva. S druge strane, došla mu je na ruku afera za koju ne znamo koliko je istinita. Ona mu je u stvari podigla prisutnost u medijima, jer niti jedan kandidat nije imao što reći”, rekao je.

Tvrdi da se Puljak sada nalazi u znatno ugodnijoj situaciji.



“Prije je imao veliku koaliciju s puno partnera, gdje je svaki mogao istupiti i srušiti većinu. Sada mu je dovoljan jedan partner kako bi imao stabilnu većinu u gradskoj skupštini”, navodi Rimac.

Kako navodi, jedina mana je ta što je Puljak sada ostao samo s tri godine mandata.

“Imao je pauzu od dva mjeseca od ostavke do izbora, kada je praktički stajala uprava, odnosno ništa nije radila”, navodi Rimac.

Smatra da će se sličan rezultat dogoditi i u drugom krugu izbora.

“Ne sjećam se da je netko nadoknadio tako veliku razliku. Gospodin Đogaš se može približiti i svidjeti glasačima, ali teško da će pobijediti”, kaže Rimac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI