STRAŠNO ZLOSTAVLJANJE U OSIJEKU: Policajac ganjao suprugu pištoljem, a onda je pretukao na dvorištu

Ilustracija

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske privremeno je iz službe udaljio policijskog službenika (40) koji je noćas oko 2 sata na području Osijeka u pijanom stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu, priopćila je PU osječko-baranjska.

Tijekom napada, supruga je izašla iz stana u dvorište, gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. U tom trenutku u dvorištu je bio i 39-godišnji susjed koji je izašao čuvši kako 34-godišnjakinja zove u pomoć. Navedeni 40-godišnji policijski službenik, koji je na bolovanju, tada je oružjem zaprijetio i susjedu.

Odmah po dojavi na mjesto događaja žurno su stigli policijski službenici nadležne policijske postaje, koji su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje.

Nasilnom policajcu izmjereno je 1,18 promila alkohola u krvi, oduzeti su mu službeni i privatni pištolj, te je uhićen i priveden u postaju, navodi se u priopćenju pod naslovom “Nulta točka tolerancije prema svakoj vrsti nasilja!”.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a načelnik policijske uprave osječko-baranjske policijskog je službenika privremeno udaljio iz službe.

Osječko-baranjska policijska uprava pritom u priopćenju ističe da ima nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju koje je zadnjim izmjenama Zakona o policiji propisano kao teža povreda službene dužnosti.



“Policijski službenici dužni su se s posebnim obzirom odnositi prema žrtvama nasilja, svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena, stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima – naprotiv”, zaključuje se u policijskom priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI