STRAŠNE NOVOSTI IZ UKRAJINE: U Mariupolju je navodno izbila kolera, a više od 200 tijela u iznimno lošem stanju na putu je prema Kijevu

Foto:REUTERS/Alexander Ermochenko/Guliver

Bivši zapovjednik ukrajinskog bataljuna Azov Maksim Zorin u nedjelju na Telegramu kazao kako je u dogovoru s Rusima oko 220 tijela ubijenih ukrajinskih boraca u Azovstalju na putu prema Kijevu, ali “toliko ih je i dalje u Mariupolju“.

Zorin je istaknuo kako su trećina ubijenih pripadnici bataljuna Azov, dok su ostali pripadali graničnoj kontroli, mornarici i policiji.

“Traju razgovori o daljnjim razmjenama, da se sva tijela vrate kući. Apsolutno sva tijela moraju biti vraćena i to je nešto na čemu ćemo raditi“, istaknuo je.

“Trebat će jako dugo da se svaka osoba identificira pojedinačno“, objasnio je, a to je zbog toga što su tijela u lošem stanju.

Ukrajinske vlasti tvrde kako je u Mariupolju izbila kolera.Predsjednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin kazao je kako to nije istina.

“Ja bih to nazvao širenjem panike iz ukrajinskih izvora. Situacija je pod kontrolom. Tijela  poginulih zakopana su nakon sudsko-medicinskog pregleda”, kazao je Pušilin, a prenosi RIA.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI