STRAŠNA TRAGEDIJA! Nitko od putnika i članova posade kineskog zrakoplova nije preživio, traga se za crnom kutijom

Hina/EPA/MAURITZ ANTIN

Nakon što se u ponedjeljak u Kini srušio zrakoplov China Eastern Airlinesa u kojem su bile 132 osobe, od čega 123 putnika i devet članova posade, nakon temeljite pretrage, pronađena je njegova olupina. Nažalost, nitko od putnika, kineskih državljana, nije preživio, objavili su u utorak kineski držani mediji.

Kako je rečeno, još uvijek se traga za crnom kutijom koja bi trebala razjasniti uzrok nesreće. Inače, ovo je najgora zrakoplovna nesreća u posljednjih 12 godina u Kini.

U potrazi za preživjelima sudjelovalo je nekoliko stotina vatrogasaca i spasilaca.

Dijelovi Boeinga 737-800 razasuti su po planinskim obroncima koje je zahvatio požar nakon prve kineske nesreće u kojoj je sudjelovao komercijalni avion od 2010. Također su viđeni izgorjeli ostaci osobnih iskaznica i novčanika, objavili su državni mediji.

Podsjetimo, Boeing 737 srušio se u ponedjeljak s visine veće od 8000 metara, priopćila je kontrola zračnog prometa.



Let MU5735 srušio se u blizini Wuzhoua u južnoj kineskoj pokrajini Guangxi. Bio je na putu iz Kunminga u pokrajini Yunnan za Guangzhou u pokrajini Guangdong.

Američki proizvođač zrakoplova Boeing rekao je da su tehnički stručnjaci spremni pomoći u istrazi uzroka nesreće koju vode kineske civilne zrakoplovne vlasti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI