STRAŠAN ZLOČIN U ŠIBENIKU: Četvorica u zatvoru, dvojici mjera zabrane približavanja žrtvi! Optuženi za podvođenje i silovanje djeteta

Ilustracija/Pixabay

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku izvijestilo je o provođenju istrage protiv šestorice okrivljenika za podvođenje i silovanje djeteta.

nakon ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1988., 1984. i 1988.), kao i u odsutnosti u odnosu na hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje da su počinili, na štetu djeteta, teško kazneno djelo protiv spolne slobode, te dvojice hrvatskih državljana (1998. i 1998.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenja djeteta, kao i protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, donijelo rješenje o provođenju istrage, prenosi  Šibenik in.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, odredilo protiv obojice okrivljenih 23-godišnjaka mjere opreza, i to zabrane približavanja žrtvi i uspostave ili održavanja veze s njom.

Sucu istrage predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv trojice 33-godišnjaka i 37-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoka (žrtvu) što je sudac istrage prihvatio i okrivljenicima odredio istražni zatvor, izvijestili su iz DORH-a.


 

Facebook CommentsLoading...
DIJELI