ŠTRAJK TRAJE VEĆ 24 DANA: Sindikati ne očekuju da će postići dogovor

screenshot

24. je dan štrajka u školama. I dok se ministar rada Josip Aladrović nada da će na poslijepodnevnom sastanku u srijedu postići dogovor sa sindikatima, sindikalni čelnici koji su u štrajku nisu toliko optimistični.

Ministar rada Josip Aladrović kazao je u utorak poslijepodne kako Vlada za današnji sastanak ima ponudu za sindikate.

“Mislim da je u redu da sačuvamo ponudu za sastanak i prezentiramo ono sve što možemo u ovom trenutku ponuditi, hoće li će biti kakvih odstupanja, vidjet ćemo u srijedu”, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavljujući novi sastanak sa sindikatima.

“Mislim da bi bilo korektno da prvo prezentiramo sindikatima pa ćemo vidjeti kakvo će zadovoljstvo s druge strane biti”, odgovorio je na pitanje može li reći više o ponudi.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u Dnevniku Nove TV otkrio je što očekuje da će im Vlada ponuditi.



“Očekujemo neku ponudu Vlade, ono što smo čuli da je ministar Josip Aladrović izjavio ne daje nam za nadu da će se išta promijeniti”, rekao je Mihalinec.

Na pitanje jesu li sindikati spremni na kompromis ili ostaju pri svojim zahtjevima, Mihalinec je kazao kako su se oko pitanja kompromisa izjasnili na sastanku 5. studenoga.

“Nažalost od tada nismo imali sastanak, a sve što smo čuli od Vlade jest to da oni neće odustati od svog prijedloga da će se sljedećih šest mjeseci baviti sustavom plaća, iako ni sami ne znaju kako. Tek nakon toga će možda donijeti neku odluku o povećanju koeficijenata za dva posto”, rekao je Mihalinec.

Šef sindikata poručio je kako bi im bilo prihvatljivo da se na sastanku u srijedu dogovori dinamika postizanja njihova cilja, a to je povećanje koeficijenata za 6,11 posto.

I, dok se čeka dogovor, štrajk se nastavlja, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI