STRAHOTA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI: Poginula biciklistica, udario ju vozač koji se nakon toga zaletio u rasvjetni stup

Foto: Denis Jerkovic / CROPIX/ Ilustracija

Na području Sisačko-moslavačke županije u subotu su se dogodile dvije teške prometne nesreće. Poginula je jedna osoba, a druga je zadobila teške ozljede opasne za život, objavila je policija.

U Novskoj je oko 14,50 sati poginula vozačica bicikla. Do nesreće je došlo kada je 47-godišnjak iz Novske automobilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, udario u bicikl kojim je ispred njega upravljala 69-godišnja žena. Od siline udarca žena je odbačena na kolnik, a vozač sletio izvan kolnika na zemljanu površinu te udario u rasvjetni stup.

Biciklistica je preminula od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja umrla. Vozač automobila je lakše ozlijeđen. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 47-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PU sisačko-moslavačke objavila je da se oko 13,30 sati u Sisku dogodila prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Vozač automobila (54) sisačkih registracija je pod utjecajem alkohola od 2,31 promila i za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta po dolasku u raskrižje, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sletio na nogostup te udario u rasvjetni stup.

Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u sisačku bolnicu. Zadobio je teške tjelesne ozljede opasne za život.



Protiv njega zbog počinjenih prekršaja slijedi optužni prijedlog.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI