Stotine Srba na vukovarskim ulicama; Zorica Gregurić: Nije to nikakav vjerski događaj nego izazivanje

Ilustracija

Prvi put od svršetka rata, kroz Vukovar je prošla pravoslavna litija (procesija).

Kolona od nekoliko stotina pravoslavnih vjernika je, naime, prisustvovala posvećivanju obnovljenog Bogojavljenskog križa koji je u ratu bio oštećen.

“Kolonu, koja se nakon posvete križa i litije vratila u crkvu, osiguravala je policija i sve je prošlo u najboljem redu”, kazao je za RTRS zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine i predsjednik Demokratskog Saveza Srba Srđan Milaković.

On je iznimno zadovoljan zbog obnove križa, ali kaže da se ovaj čin ne može nazvati važnim korakom u međunacionalnim odnosima u gradu u kojem su na pojedinim mjestima još vidljive ratne rane.

“Podsjetilo me na okupaciju”



Čini se kako je Milaković bio u pravu, jer dobar dio Hrvata iz toga grada – nije najbolje reagirao.

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, ovim je činom zgrožena:

“U prvi trenutak sam pomislila kako je fotografija iz vremena srbo-četnička okupacije Vukovara, no kada sam pročitala tekst šok!! Ne zaboravite kako je Plenkovićev partner Pupovac iz SDSS-a stranke koja pod okrilje uzima zločince i osvjedočene četnike. Izbori su blizu, odluka ne bi trebala biti teška. Ovo je sramota onih koji sudjeluju u ovome. Nije to nikakav vjerski događaj nego izazivanje i testiranje našeg strpljenja i dobrohotnosti. Neka vam je Bog na pomoći zbog ovog što radite i laži koje širite”, objavila je na svom Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI