STOLTENBERG ODGOVORIO BISERI TURKOVIĆ: ‘Uvjeravam vas da NATO snažno podržava euroatlantski put BiH’

Foto: REUTERS/Yves Herman/Guliver

Alijansa priprema posebni paket mjera s ciljem pomaganja očuvanja stabilnosti i mira u Bosni i Hercegovini, a to je potvrdio Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, objavila je u subotu na Facebooku ministrica vanjskih poslova te zemlje Bisera Turković.

Napisala je kako je od Stoltenberga dobila pismo u kojemu je glavni tajnik NATO-a uvjerava da se poduzimaju sve mjere opreza uvjetovane nestabilnom sigurnosnom situacijom na europskom kontinentu nakon ruske agresije na Ukrajinu.

“Ruska agresija na Ukrajinu iz temelja podriva europsku sigurnost. Zato je NATO spreman nastaviti podržavati partnere koji mogu biti izloženi malignom utjecaju i pritisku (Rusije) kako bi ojačao njihovu otpornost. Kao što znate, NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu sukladno vašim potrebama”, piše u Stoltenbergovu pismu.

No, zapravo to je odgovor na njezino pismo koje je još u travnju poslala u sjedište UN-a, NATO-a te na adrese čelnika EU-a. Pismo je sadržavalo upozorenja o sigurnosnim prijetnjama po BiH nakon što je izbio rat u Ukrajini te posebice na probuđene separatističke ambicije političkog vodstva bosanskih Srba.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI