Stoltenberg o Ukrajini i Rusiji: ‘Ukrajina će odlučiti kada će se stvoriti uvjeti za pregovore o završetku rata s Rusijom’

Foto: Guliver image/AP Photo/Sergei Grits

Rat u Ukrajini i dalje traje, a Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a je rekao kako će ukrajinska vlast odlučiti kada će se stvoriti uvjeti za pregovore o završetku rata s Rusijom.

Dok se borbe na istoku Ukrajine nastavljaju, Stoltenberg je naglasio da NATO nije promijenio svoje stajalište.

Kontejnerski brod koji je ranije ovog tjedna napustio ukrajinsku crnomorsku luku Odesu, a koju su blokirali Rusi, prolazi kroz turski Bosporski tjesnac, rekao je u petak svjedok Reutersu.

Podsjetimo, kontejnerski brod “Joseph Schulte” pod zastavom Hong Konga bio je u ukrajinskoj luci od 23. veljače 2022., dan prije početka ruske invazije Ukrajine u punom obimu.

Ukrajina je u petak rano ujutro pokušala dronom napasti Moskvu i njenu regiju, objavilo je rusko ministarstvo obrane u priopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.



“UAV (bezposadna letjelica), nakon što je bila ciljana oružjem protuzračne obrane, promijenila je putanju leta i pala na nestambenu zgradu u području Krasnopresnenskaja nasipa u Moskvi”, objavilo je rusko ministarstvo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI