ŠTO SU SRBI UČINILI HRVATIMA I ČIME SMO IH UVRIJEDILI? Vučić opet spominje i Jasenovac! ‘Srbija se brže razvija i toga se Hrvati boje’

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao je pričajući o pisanjima hrvatskih medija da je “agresivna Srbija opasnost po Hrvatsku”, da “ma koliko pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema, koju nisu vidjeli ni u Crnoj Gori, dežurni krivac mora biti Srbija, a ja sam samo predstavnik te Srbije”.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon otvaranja tvornice Leoni u Kraljevu, Vučić je istaknuo da Hrvatskoj on ne odgovara kao predsjednik Srbije jer “dobro može” govoriti o Drugom svjetskom ratu, ali i o ratu u Hrvatskoj devedesetih godina, javlja N1.

Navode u Hrvatskoj koji se pojavljuju u medijima ocijenio je potpuno  lažnima, navodeći kako “nemaju veze s istinom” i da im “smeta snažnija Srbija”.

Vučić je dodao da na te napade ne treba odgovarati uvredama, već da bi Srbija trebala gurati naprijed i nastaviti raditi još više, koliko god da je napadaju.

Istaknuo je i da, prema njegovom mišljenju, Hrvatska to radi zato što će ih, “s onakvom obalom i turizmom”, Srbija dostići po BDP-u.



Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vučić želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, Vučić je rekao da “niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, ni Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci”.

‘Čime su to Srbi uvrijedili Hrvate?’

Dodao je i kako je Đukanovićeva izjava rezultat njegove podsvijesti jer je Đukanović “oduvijek želio Crnu Goru bez Srba” i da je to “upravo autoprojekcijom pokazao”.

Aleksandar Vučić je istaknuo i kako želi Crnu Goru u kojoj će živjeti i Srbi, i Crnogorci, i Albanci, i Bošnjaci.

Zapitao je i čime su to Srbi uvrijedili Hrvate, pitajući i što su to Srbi učinili te što je on to rekao. Pitao je i je li Hrvate “vrijeđaju činjenice o Jasenovcu ili to što se Srbija razvija brže od Hrvatske”, zaključio je Vučić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI