ŠTO SE SPREMA 10. RUJNA? Domovinski pokret podržava prosvjed, evo i koji

Foto: Nera Simic / CROPIX

Domovinski pokret poručio je kako podržava prosvjed protiv Vlade 10. rujna ispred središnjice HDZ-a u Zagrebu.

Ističu kako je naziv prosvjeda “Dajemo vam otkaz”, a u organizaciji je udruge “Sloboda zajedno”.

“Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi DP-a bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika. Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Plenkovića”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Dodaju i kako će sudjelovati idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru. Tom prilikom zatražit će prikupljanje potpisa oporbe na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade zbog političke odgovornosti za pljačku Ine ali i zbog nepripremljenosti za nadolazeću krizu.

“Već i samo stanje u oružanim snagama bilo bi dovoljno za pokretanje opoziva, što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more”, ističu iz stranke.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI