ŠTO SE DOGODILO MLADOM FRANCUZU? Pronašao ga je šumar u karboniziranom stanju, sada je osmero privedenih

Foto: Ilustracija

Nakon što je 24-godišnji Francuz Eliot Charlet pronađen mrtav, u karboniziranom stanju u Gorskom kotaru, privedeno je osmero osoba u Haut-Rhinskoj i Pariškoj regiji zbog sumnji u upletenosti u ubojstvo, piše Burin.

Kako navode francuski mediji, među šestoricom optuženih je i Erwan G. (45), francuskoj policiji dobro poznat po prijevarama, a jedna od njih je i ona u kojoj je nasamario 20-ak ljudi od kojih je izvukao milijun eura na ime lažnih ulaganja. On je, kako se ispostavilo, slučajno sreo Eliota Charleta prije nekoliko godina na jednom zajedničkom putovanju.

Po ovom scenariju, Charlet bi živio pod novim identitetom, a nakon što bi novac bio isplaćen, podijelio bi ga s kolegom prevarantom.

Ipak, ne isključuje se ni mogućnost da ubojica nije bio Erwan već netko drugi. Vjeruje se da je nesretni mladić ubijen na drugom mjestu, a onda prevezen na mjesto gdje je u konačnici pronađen, a da ga je ubojica zapalio benzinom.

Podsjećamo, u četvrtak, 20. ožujka, djelomično karbonizirano tijelo prestravilo je muškarca koji se zaputio u šumu na području Gornjeg Jelenja.



Muškarac, za kojeg se saznalo da je lokalni šumar, je nazvao policiju te im pokušao objasniti gdje se nalazi i kako doći do šume na širem području Gornjeg Jelenja.

Ubijeni muškarac identificiran je kao francuski državljanin, a stručnjaci riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku uspjeli su ustanoviti način na koji je umro. Ne radi se ni o vatrenom oružju, ni o nanošenju ozljeda tupotvrdim predmetom.

Iako je policija detaljno istražila šire područje, nije pronađeno nikakvo sredstvo izvršenja zločina. U međuvremenu je ustanovljeno kada je i gdje stranac koji je postao žrtva teškog ubojstva ušao u Hrvatsku, a riječ je o kopnenom graničnom prijelazu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI