ŠTO SE DOGAĐA U NAJSTARIJOJ STRANCI? ‘Beljak je grobar naše politike, ali učinit ćemo sve da (p)ostane šef’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U najstarijoj hrvatskoj političkoj stranci HSS-u, najburnija su vremena u posljednjih nekoliko godina. Nakon potopa Restart koalicije, a s njome i HSS-a, predsjednik Krešo Beljak teško diše i na novim izborima trebao bi imati jakog protukandidata, iako je i on blizak njegovoj politici.

Ipak, u stranci kažu da i dalje Beljaka smatraju najboljim rješenjem za HSS jer ih jedini neće “vratiti materi”, HDZ-u Andreja Plenkovića.

“Trenutni predsjednik Beljak je 2017. godine održao državnički govor u kojem je napomenuo problem vezanosti HSS-a za HDZ i važnost odmicanja od njih. Danas je predsjednik Beljak problem. U kombinaciji gdje se je okružio s podobnim, ali nesposobnim ljudima i s par glupih izjava, uspio je istopiti i ono malo rejtinga što je dobio s izjavom o legalizaciji marihuane”, rekao nam je izvor blizak vrhu stranke i Kreši Beljaku.

No, unatoč tomu, isti izvor smatra da HSS na vidiku nema bolju osobu za vođu Hrvatske seljačke stranke koju je proteklih godina vodio Branko Hrg te je stranku šlepao uz HDZ.

“Najtužnija činjenica vezana za današnji HSS jest da je Krešo Beljak najbolji izbor za daljnji (ne)rad Stranke”, rekao je naš izvor i potvrdio svoj zaključak time da se boji da će ih neki drugi predsjednik vratiti HDZ-u, a smatra kako se HSS više nikada ne bi trebao petljati s tom strankom zbog njezinih koruptivnih afera.



“HDZ je previše toga lošeg učinio za ovu zemlju, previše lošeg učinio je za hrvatsko selo i hrvatskog seljaka. Osim toga, koliko god se Plenković trudio to prikriti, uvijek koketiraju s ustaštvom i crnim politikama. To nije HSS kakvog hrvatski seljaci trebaju i stoga ću podržati Krešu Beljaka i nadam se da će se on opametiti”, rekao je naš izvor.

Podsjećamo, prema ranijoj odluci Predsjedništva HSS-a, Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, a na njoj će se birati novo vodstvo stranke. Službeni kandidati za predsjednika HSS-a bit će aktualni predsjednik stranke Krešo Beljak te glavni tajnik Željko Lenart.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI