ŠTO SE DOGAĐA S PELJEŠKIM MOSTOM? Evo kada će most biti pušten u promet

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Otvorenje Pelješkog mosta najavljivano je za početak sezone, ali to je odgođeno. Trebao je biti otvoren do početka lipnja i turističke sezone, prenosi HRT.

“Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova, promet preko mosta bi mogao biti pušten negdje u drugoj polovini srpnja, kada budu završeni radovi na pristupnim cestama”,  otkriva Jeroslav Šegedin, voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

No radovi na tehnički zahtjevnoj stonskoj obilaznici neće biti dovršeni do otvorenja mosta. Tuneli su probijeni, stonski most je spojen, no na toj dionici još je mnogo posla.

“Sada predstoji izvođenje betonske ploče, očekuje se da bi to moglo trajati oko četiri mjeseca, tako da negdje najesen, možda u 10. ili 11. mjesecu bi i ti radovi mogli biti dovršeni”, dodaje Šegedin.

Putnici, osobito stanovnici krajnjeg juga zemlje, strepe od ljetnih gužvi na granici, koje katkad nastaju već sada. No optimistični su stanovnici Brijeste, školjkarske oaze na južnoj strani mosta.“Turista je bilo prije nego što se počeo raditi most, ali pošto su sada radovi, nema turista, radnici su tu smješteni. Kad dođe most, bit će bliže, nema carine, bliže je autocesta, bliže je sve, sigurno će biti bolje”, kaže Ivo Bautović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI