ŠTO SE DOGAĐA? Hrvatsku poharao val ubojstava: Frapantne brojke i monstruozni slučajevi!

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Što se to događa u Hrvatskoj, zapitati bi se mogao svatko tko nakratko prolista stranice crne kronike, na kojima se u posljednje vrijeme pojavljuje sve veći broj ubojstava. Statistički gledano, u 2018. godini u Hrvatskoj su se dogodila 22 ubojstva, a u prošloj godini čak 33. Od početka ove godine, u Hrvatskoj je zaredao pravi serijal ubojstava.

Jedno od njih dogodilo se u Rijeci 2. veljače, prije otvaranja ceremonijala Europska prijestolnica kulture. Naime, policija je u jutarnjim satima zaprimila dojavu o remećenju javnog reda i mira, nakon čega su u Adamićevoj ulici pronašli ozlijeđenog muškarca na tlu, ali i drugog koji je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć. Prebačen je u bolnicu, gdje je uskoro umro, a napadača u pokušaju bijega policija je ubrzo ulovila. Kazneno su ga prijavili za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Potresna je priča i ona iz zagrebačkog naselja Sopot, gdje je u Zemljakovoj ulici pronađeno tijelo mrtve djevojke zamotano u tepih. Policija je uskoro objavila da se radi o maloljetnici, koja je boravila u stanu 30-godišnjeg muškarca, nedaleko od mjesta zločina.

čakovečku Županijsku bolnicu primljena je pak ovih dana 37-godišnjakinja s ozljedama opasnim po život, koja je u bolnici naknadno preminula. Saznalo se kako se radi o majci 11-ero djece, iz općine Mala Subotica, a zbog ubojstva je uhićen Bojan Balog. Svoju nevjenčanu suprugu Violetu Balgo usmrtio je s nekoliko uboda nožem, a u trenutku napada bio je pod utjecajem velike količine alkohola.

Malom Lošinju je muškarac ovih dana oduzeo život 16-godišnjakinji, čiju je majku prvo napao nožem. Kada je djevojka stala u njezinu obranu, nožem ju je ubo u prsište i usmrtio ju. Policija je mrtvu djevojku pronašla nedugo nakon napada, a zbog sumnje da je počinio ubojstvo ubrzo je priveden Branko Rafajac, kojem je određen istražni zatvor.



Ubojstvo koje je daleko najsnažnije odjeknulo u Hrvatskoj dogodilo se u Splitu, gdje je Filip Zavadlav iz kalašnjikova život oduzeo trojici muškaraca u središtu grada. Zavadlav je u međuvremenu uhićen. Saznalo se kako je povod za počinjenje tog masakra bilo navodno reketarenje i fizički napadi kojima je bio podvrgnut zbog dugova svojega brata. Filipu je nedavno produljen istražni zatvor, a grupe potpore koje su kreirane po društvenim mrežama, pa i prosvjed u Splitu, čini se da polako, ali sigurno padaju u drugi plan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI